Stichting IJsberg is een literaire organisatie, een werkplaats en een presentatieplatform, die boeiende en verfrissende activiteiten met taal en beeld als rode draad organiseert. De stichting stelt belevingsprojecten en presentaties op in haar gebouwen, bij partners of in de openbare ruimte. Wij zijn gepassioneerd door boeken en boekenmakers. Wij leggen de nadruk op discipline overschrijdende beleving, en willen waar en hoe dan ook altijd verhalen vertellen. Dat doen we door het organiseren van exclusieve programma’s rond schrijvers, dichters en illustratoren, maar ook in de vorm van filmvertoningen, theatervoorstellingen, expo’s, lezingen, literaire diners, muziek, schrijf- en leesclubs of teken- en drukateliers.

IJsberg vzw is aangesloten bij het Collectief Compagnie D en beschikt over kantoren, residenties en ateliers in Schore, Watou en Damme.