Stadsfestival Damme presenteert een mix van verzamelde verhalen. De kracht van het woord en de macht van het beeld spelen de hoofdrollen. Met een combinatie van onder andere literatuur, poëzie, beeldende kunst, fotografie, filosofie, erfgoed,  natuur en gastronomie brengt Stadsfestival Damme een belevingsfestival voor jong en oud. Damme geeft je zo graag tijd voor onthaasting, ontdekking en ontmoeting.

Tijdens de tweede editie brengt het festival het nest tussen waarheid en herinnering onder de aandacht. In de oude jongensschool (IJsberg), de historische Hospitaalsite, de Margaretavleugel en de kerk tonen diverse kunstenaars hoe zij dit thema ervaren.   Op het poëzieparcours langs een deel van de Damse vesten brengen we ‘De tijd duurt maar een mensenleven lang’: het leven en werk van de onvolprezen schrijver-dichter Remco Campert gaat er in dialoog met de natuur. 

Een bezoek aan het Stadsfestival start bij IJsberg in de voormalige jongensschool van Damme. Naast het onthaal van het festival vind je hier ook een gezellige ontmoetingsplek. Met een leescafé, een boekshop en een expo-ruimte valt er bij IJsberg voor jong en oud wat te beleven. Onder de noemer Winterzinnen staan hier op weekend- en feestdagen regelmatig een gevarieerd aanbod aan intieme evenementen op de agenda die graag een brug slaan naar verschillende kunstdisciplines. Het programma is te vinden hier op de website onder 'projecten'. 

Blijf je graag op de hoogte van al wat het Stadsfestival en IJsberg te bieden hebben? Volg ons dan op facebook en instagram! En noteer alvast maandag 23 september in je agenda, want dan verschijnt bij de krant de Standaard een uitgebreide bijlage over het Stadsfestival.

PERIODE

14.09.2019 - 08.12.2019

OPENINGSUREN

woensdag tot en met zondag
van 11u tot 18u

Ook open op maandag 11 november.

TICKETS

festivalpas €10
kinderen -12j gratis

ONTHAAL

IJsberg, Burgstraat 5, 8340 Damme

info@stichtingijsberg.be

PARCOURS
Een festivalpas kan je kopen aan het onthaal bij IJsberg. Naast de eerste exporuimte vind je hier ook de boekshop en een gezellig leescafé waar je doorlopend ook je kleine honger kunt stillen. Verder in de stad kan je me de festivalpas nog twee andere binnenlocaties bezoeken en langs het parcours zijn ook enkele buitenlocaties te vinden. In de festivalpas staat een handig plan om zo je wandeling uit te stippelen.

TOEGANKELIJKHEID

Door het karakter van de gebruikte locaties, zijn niet alle kamers langs het parcours toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De organisatie heeft waar mogelijk oplossingen voorzien.
Twee van de vier locaties (IJsberg en de kerk) bevatten geen trappen en kunnen dus ook door rolstoelgebruikers volledig bezocht worden.
Een derde locatie (de hospitaalsite) bevindt zich grotendeels op het gelijkvloers, slechts drie kamers zijn hier niet toegankelijk met een rolstoel. De kamers in de Margaretavleugel zijn is enkel toegankelijk via een trap.

Voor mensen met een beperking die niet alle locaties (volledig) kunnen bezoeken bieden wij het ticket aan aan €7 ipv €10.